Onze droom?

Het creëren van een regionale ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Overdekte streekmarkt:

Een centrale marktplaats voor streek- en/ of biologische producten.

Eten en drinken:

Een tweede ruimte, waarin u het gevoel heeft buiten te zijn, terwijl u zich in een natuurlijke omgeving binnen bevindt. Het geheel bestaat uit een groot aantal zit- en loungeplekken, een podium voor amateurmuziek en -theater, meerdere keukens en een koffie- en wijnbar.

Kunst en cultuur:

Een unieke overdekte toeristische trekpleister die de regio Noordoost Friesland verder op de kaart zal zetten. Regionale kunstenaars werkzaam in een eigen atelier met een centrale plek waar workshops zullen plaatsvinden.

Speelplek:

Een plek waar kinderen kunnen spelen, zowel binnen als buiten.  Avonturen beleven, nieuwe dingen leren en vriendjes maken.

Samenwerking:

In de uitwerking/realisatie van de plannen intensief samen te werken met lokale bewoners, lokale ondernemers, gemeentelijke- en provinciale overheid, onderwijsinstellingen, het KEI en/of andere belanghebbenden.

Werkgelegenheid:

Het creëren van reguliere-, alsmede re-integratie- en werkervaringsplekken.

Onderzoek/onderwijs:

Krachten bundelen met partijen zoals de Waddenvereniging, botanische tuin ‘De Kruidhof en verschillende onderwijsinstellingen in Noord Nederland en daarbuiten (o.a. ROC, MBO, HBO en verschillende universiteiten).